Bloggintresserade

måndag 6 juli 2015

Tid för fläder.


Nu är flädern som bäst hos oss så idag har jag plockat klasar och nu är saften gjord, nu ska den stå och gotta sig till på fredag då det är dags att hälla upp den.
Tänk för 25 år sedan hade vi inga fläderbuskar här så då grävde vi upp en i Skåne och planterade här och nu har vi buskar lite överallt. Det är kul.



Har ni något gott tips på annat man kan göra av fläder? Fick ett tips igår att blanda lite blommor i jordgubbsmarmeladen så det ska jag testa!
Må så gott!
 /Lotta

6 kommentarer:

Nilla sa...

Så gott med flädersaft, det var några år sedan jag gjorde någon. Och doften av blommorna, den är ju ljuvlig. Kram

Unknown sa...

Gudomligt vackert, och gudomligt gott! ♥

Kraam Therese

reneesfotoblogg sa...

Dricker sällan alkoholhaltiga drycker men när mamma bjuder på denna svalkande drink så gör jag ett undantag.
Lagom mängd Tonic
En skvätt Gin
Flädersaft efter smak
Is
Riktigt gott och läskande!
Ha det gott!

Nette Cecilia sa...

Här växer inget fläder men vackra blommor har dom ,kram Nette

Meta sa...

Fläder är både fint och gott på bordet. Gilla doften av blommorna i buketter. Jag gör ofta glögg på fläderbären den blir lite annorlunda och god inte så söt.
Ha det gott och njut i solen Trotts all blåst
Kram Meta

Maribel sa...

Fläderbusken är så fin, då den står i blom, och när det hänger bärklasar på den. Skall nog göra lite saft eller kanske marmelad.
Ha det fint!