Bloggintresserade

onsdag 6 maj 2015

Kvällsbilder från ängen....


I år måste det vara gullvivornas år, tror inte jag nånsin förr sett så många, galet vackert helt enkelt!



Sen blir man ju extra glad när man hittar finfina vårmusseroner, helt maskfria!!! Vi har fått runt 50 mm regn de sista dagarna så jag hoppas på mycket svamp nu!




  
För att komma till ängen mmåste man gå genom rågen som redan räcker över knäna....



..hittade denna röda gullviva i parken när jag kom hem, var liksom tvungen att gå ner till sjön för att tvätta bort all lera från stövlarna samt njuta lite av bokarnas nyutslagna löv!



Igår var jag en snabbtur till Ystad, det blev minst 85 mil t.o.r, och då såg jag både hägg och syrén i full blom. (ifall ni undrar varför jag var i Skåne så var det för att jag överraskade S som fyllde 30 år)
Så nu är det alltså "stängt mellan hägg och syrén" som skomakaren sa!
...här kommer nu några snabba bilder från Övedskloster och Bosjökloster, det blev några snabbstopp på hemvägen för att njuta av de fina magnoliorna....





Ha det gott och njut av natur och trädgårdar!
/Lotta

5 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Fantastisk bilder! Sverige är så vackert och det är en ynnest att bo här!

Villa Ryttarängen sa...

Oj vad fint! ja en resa till Skåne är ju inte helt fel den här årstiden. fast det är fint överallt tror jag. Vårmusseron har jag aldrig smakat, är det en delikatess? Kraaaaam Pia

Meta sa...

Så härligt med gullvivorna de älskar jag Mina har inte slagit ut ännu, lite skuggigt där de står men jag njuter av dina nu. Det är roligt att få se våren två gånger när man har ett avlångt land som vårt kan man ju det. härliga bilder
Ha en fin torsdag
kram Meta

hagen vår sa...

Hei! Marianøkkelbånd er noe av det fineste jeg vet. Har sådd dem flere ganger og i fjor spirte de for første gang. Nå har jeg bittesmå planter. Har noen store, men de er kjøpt. Vakkert lys i bildene dine.
ha det godt! Anne

krakel sa...

Ja nu är det så vackert att man nästan blir gråtfärdig! Och tänk att våra äldsta barn fyller 30. Nästan svårt att förstå.