Bloggintresserade

onsdag 22 april 2015

Vilket väder.....


Nu börjar tulpanerna slå ut och rådjursskrämman från Plantagen hjälper verkligen, har inte haft ett enda besök i trädgården, peppar,peppar....


O kör ut gödning på utsädeskornet som kommit upp så här fint!


Årets stora projekt har börjat, turen har nu kommit till flygeln som ska få nytt tak, ny färg (vit) och nyrenoverad liten bostad...och sen ska det bli nya rabatter!!!


Vi har satt upp armeringsmattor i landet som stöd för bönor och ärtor, blev väldigt nöjd, hoppas nu det kommer att växa bra också...Det var en magisk kväll igår, perfekt för en cykeltur! Här några bilder från "Strandstigen" i Borghamn, en väldigt vacker liten väg.
Avslutade med att njuta av solnedgången från vår strand....
Må så gott, hur långt har ni kommit med trädgårdsarbetandet?
/Lotta
8 kommentarer:

Marit Helene Gåsland sa...

Ja er det ikke fantastisk å få vår og varme så tidlig.
Så fin kjøkkenhage du får i år, her blir det flotte bønner tenker jeg.

Nydelige bilder, ha en fin dag.

Meta sa...

Ja man kan inte vara annat än nöjd med det mesta nu tycker jag en härlig tur du fick i går. Det är bäst att njuta så mycket man kan såna här dagar. Hos mig frodas det i både blom och matrabattera Sparrisen har gjort sitt första smygande försök att ta sig upp och bärbuskarna börjar få små små blommor. Hoppas nu inte frosten tar allt.Har bara satt löken än eftersom jag inte bor på kolonin kan jag inte passa för frosten den lär nog smyga fram nån natt.Lite regn skulle inte skada heller. det är torrt nu
Ha en fin och skön vårvecka
Kram Meta

reneesfotoblogg sa...

Vill också ha den jorden, lättarbetad och ogräsfri.....istället har jag stenhård lerjord där det är omöjligt att bli av med rotogräs om man inte vill gräva sig ner till Kina!
Husbonden ska börja harva idag så så mycket senare är det här i Göta älvs dalgång.

LINDA sa...

Så fint och prydligt landet ser ut! Det är jättesnyggt med armeringsmattan.

Hur går det med ramslöken? Jag måste komma till dig så att vi kan plocka. Är så sugen :D Jag tänkte nästan stanna till och ta några på väg hem från Landvetter, men det hann bli mörkt och egentligen var vi ju väldigt trötta och maken hade feber.
Det ska bli så roligt att träffas och titta på varandras bilder. Fast jag behöver flera regniga kvällar först så att jag kan sortera mina … erhrm … 5000 bilder. Vet inte hur det gick till ;)
Nu ska jag ut och äta frukost i växthuset. Satte på kaminen för en stund sedan så nu är det nog varmt och gott. Lite senare kommer grannen. Vi ska promenera till vitsippsängen och ha lunchpicknick där. Mys och lycka!

Kram
//Linda

PS! Är det något som äter på syran du köpte på mässan? Det ser ut som om jag har mördarsniglar inomhus när jag tittar på min.

Pia Gustafsson sa...

Fina bilder och vilken ordning och reda. Här har maken satt potatis, lök och sått rädisor, rödbetor och lite annat. Jag pysslar mest i växthuset. Kraaam Pia

Nilla sa...

Härliga vårbilder. Och så fint det blev med armeringsmattor, toppenbra. Och vilket avslut på cykelturen, att få njuta av solnedgången. Kram

Jannibele sa...

Se der, våren er virkelig i gang hos dere. Godt at rådyrskremmeren virker, sånn at dere kan nyte de vakre tulipanene. Flygeln var virkelig en flott bygning og enda bedre skal den bli. Lykke til med alle prosjektene. Det blir spennende å se dem ferdige.
Jannicke

Nette Cecilia sa...

Så vackert vid sjön här blåser det som vanligt varje dag .Trädgårdsarbetet ja krattan har kommit fram men inga stora saker blir gjorda ..för kallt ännu att vara ute på kvällarna ,kram Nette