Bloggintresserade

torsdag 26 mars 2015

Överraskning / Blommig fredag

...var något vi hade hoppats att få på trädgårdsmässan men både Linda och jag tyckte nog att den blir tyvärr bara mindre och mindre och det blir mer och mer saker som inte har så mycket med trädgård att göra, lite sorgligt faktiskt MEN vi har haft en otroligt rolig och trevlig dag tillsammans.
Några små glimtar från mässan följer här

Detta gillade jag! Att kunna ta till vara på alla spillbitar som blir över när man snickrar och kunna göra en så här fin stötta/pelare, kul eller hur?
Att låta en stol grönska eller att göra en tavla av växter är också roligt!


Nu kommer överraskningen!!! för mig iallafall, vi gjorde nämligen ett besök på Zetas på hemvägen och dit har jag länge önskat att komma. Jag säger bara vilket ställe, vi började med en sagolikt god lunch och sen njöt vi av deras vackra vårväxter och så blev det en och annan sak som slank ner i korgen och gärna ville följa med hem....


...och detta fina fat och dessa härliga kryddväxter överraskade jag med när jag kom hem!
Kan rekommendera er som ska till mässan i morgon eller i helgen att kolla in "Bukettens" monter för de säljer jättebilliga zinkbaljor och på Plantagen kan man fynda kryddorna.


Fler överraskningar hittar du HÄR

Glad vår!
/Lotta

18 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Härliga bilder, men det är väl torsdag idag. kanske det som är överraskningen. Kraaaam Pia

Luna Ek sa...

Förstår att du tyckte Zetas var bättre än Nordiska trädgårdar. Det blir bara mer och mer som inte har med trädgård att göra på dessa kommersiella mässor.
underbara bilder!
Ha en bra helg
Luna

Life by ScienceHelena sa...

Det är alltid trevligt med överraskningar! Jag tänker att vårt land är så avlångt och hur mycket vår ni har hos er. Än ligger en hel del snö kvar på marken här i norr. Men det känns som en god förhoppning att det snart är lika blommigt och vårligt här.

Meta sa...

Det ska bli spännande att gå på mässan efter dina försmak. Hoppas jag inte blir besviken, ska också till Zetas i helgen. Zinkbaljan blev så fin får komma ihåg det.
Ha en fin fredag
kram Meta

lavendia sa...

Litet så har jag också tyckt, även om det alltid finns något roligt att se. Förra året var det också tidigt och det var inte så mycket plantor att köpa. Så i år hoppar jag över.
Zetas är ett guldställe. / Britt

Rosor och Akvileja sa...

Jag håller med dig om att trädgårdmässan blir mindre för varje år. Var där för tio år sedan och upplevelsen från det och förra året är inte att jämföra. Lite väl långt mellan besöken, men nu känns det som att det inte är ett varje år besök för mig. Kanske vartannat. Tråkigt. Men fina små trädgårdsbesök i närheten är spännande.
Fina bilder du visar.
Ha det gott. Åsa

Mias Trädgård sa...

Vad synd att vi missade varandra på mässan! nej, det är ju inte alltid så himla mycket överaskningar på dessa mässor, men alltid kul att se ändå idag, tycker jag! Kul att ni gillade Zetas! Vem gör inte det? Ha en skön helg! :) Mia

Johanna - inspo för briljanta bloggare sa...

Så grymt det såg ut att vara. Dina bilder är grymma.

Ha en super mysig helg

Leena sa...

Så roligt ändå att gå där! Även om det var en liten besvikelse. Jag är helt såld på de små blommorna på bilden mellan julrosorna, tredje bilden från slutet. Vad är det? Zinkkrukorna är så fina och passar så bra till örter. Jag är så glad att tiden för att det grönskande är snart här! Yippee!!
Ha en skön helg! /Leena

Lotta sa...

Jag tror du menar balkansipporna. De var jätte söta.

Ulrika Johansson sa...

Inspirerande bilder blev det ändå. Håller med om att det blir mindre nytt att se. Mässan här i Umeå är liten men man är glad att den finns och gläds åt det lilla.
Trevlig helg!

Life by ScienceHelena sa...

Tack för din kommentar hos mig. På din fråga är det en tillsats för att borra kakel. Det finns att köpa enklare tillsatser på hobbyaffärer, men de blir slöa relativt fort. Önskar dig en fin helg!

Inger sa...

Längesen jag var på mässan. Vilka jättefina primulor i ovanliga färger.
Kram

Carina sa...

Så läckra fynd du gjort - allihop. De varma härliga färgerna i primulorna var fina.

Ha en fin helg! Carina

Rost och rädisor sa...

Snyggt och användbart fat. Förstår att det var trevligt i Staden.
Allt gott
Anette

Eva Lundberg sa...

Har hört fler som pratat om att det säljs mycket annat på mässan nu, som inte alls hör till trädgårdslivet.
Zetas har jag också en önskan om att besöka. Ligger lite "off-road" för mig, så det blir liksom aldrig av... Men kanske lite längre fram i vår? Ditt inlägg övetygade mig ännu mer!
Kram Eva

Laila sa...

Håller helt med dig om mässan - den är inte vad den har varit!
Håller också med om Zetas, underbar plantskola, värd en resa bara den!
Allt gott!
Laila

Hemma på Sjuan sa...

Vad mycket blommor. Tråkigt att ni blev besvikna. Men på Zeta´s kan jag gå hur länge som helst och titta. Kram Suss