Bloggintresserade

fredag 11 april 2014

Blommig Fredag / Tålamod

...är något jag skulle behöva lite mera av, i "nuet" alltså! Ska man odla chili och paprika måste man starta tidigt om man vill ha stor skörd under hela sommaren /hösten och då är det tålamod som gäller om man ska börja så redan i december som många gör, själv väntar jag till januari....men så är inte mina plantor lika stora som de jag fått av en vän som sådde dem  i advent....Hur som helst så har jag små frukter på flera plantor nu  MEN många är fortfarande små, väldigt små :-( och jag skulle helst vilja skörda NU!!!! så det är alltså tålamod som gäller.


Så här ser det ut idag.


.....och nu är det tålamod som gäller innan man kan fylla sin korg med nyskördade läckerheter....


Ha en härlig vårhelg...här är det just nu regn MEN efter regn kommer solsken och då kommer det att växa som bara den!!!
/Lotta


12 kommentarer:

krakel sa...

Mina chiliplantor är också små men de lever i alla fall.

Ingmarie We sa...

Vad spännande med din chiliodling.

Mandelhjärta sa...

Fin tolkning och inspirerande bilder! :)
Trevlig helg!

Ellinor Häggström sa...

Tålamod till att börja så redan mitt i vintern har jag inte. Så jag brukar köpa färdiga plantor i maj. Lathet? Tja, troligen. :-)
Lycka till med odligen!

Anita sa...

Den nedersta bilden är wow! Sommar sol och nyskördat. Jag sår också mina chilisar i januari. Tycker det räcker. Får bra skörd, fast då har jag ju 35 plantor förstås så det är kanske inte så konstigt :)

Kram Anita

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Den sista bilden får fantasin, kreativiteten och snålvattnet att rinna. Funderar på om jag blir mer tålmodig för allt gott som väntar eller om det snarare blir... ..vill ha NU! Varför ens behöva välja ;)

Ha en härlig helg! Kram, Carina

Meta sa...

Jag som inte ens har börjat att så. Hur skall mitt tålamod räcka då.Får nog köpa färdiga plantor
Ha en fin helg
kram Meta

Annika sa...

Oj så fina chiliplantor, och så långt de har kommit! En bra målbild för mig som odlar chili och paprika för första gången i livet. Trädgården plockar fram nya egenskaper hos en, tålamod är en av dem och just den egenskapen har verkligen legat i träda hos mig! Tålamod är en dygd sägs det, men jag tror att en viss otålighet är bra - det driver oss framåt!
Ha en fin och vårlig helg!
Annika

Tittis trädgård sa...

Förra året sådde jag chili, men i år har jag övervintrat dem så jag slapp så. Det är en fördel att övervintra för de kommer igång mycket tidigare. Så härlig den sista bilden ser ut, nästan som reklam för ekologiska grönsaker. Ha en skön helg/ Titti

LINDA sa...

Visst är det härligt att vi resan har frukt på plantorna. Fast jag får nog köpa en mogen till kvällen. Vi ska ha tapasparty med grannarna och jag ska bland annat koka ett lass musslor med chili :)

Ska bli så roligt att ses på måndag :D

Kram
//Linda

Eva Linnea sa...

Min särbo herr Traktor går också och väntar på att det ska torka upp efter ca 40 mm regn vid Vätterns strand, så han kan fortsätta vårbruket. Ni kanske bor nära varandra? Hur långt är det till Karlsborg från dig?
En skön helg önskar Eva Linnea

Villrose sa...

Ha-ha! Jeg har overvintret et par chiliplanter to år på et gjesterom, og jeg høster chili nå :-)
Ellers må vi nok vente tålmodig på å høste...