Bloggintresserade

söndag 23 mars 2014

Veckans vårtecken.

Nu finns det så mycket blommor att det går lätt att plocka små buketter....


 


Tranorna har anlänt och fått smak på vårt vete.....Russan hjälper till att flytta på dem!


Ogräset, åkerviol och veronika, blommar.
Svalörten börjar så smått att blomma


..och ibland undrar jag vad det är för lökar jag planterade i höstas....Guldkornellen (tror den heter så) har börjat slå utSnöpinnarna är inplockade!!!! och Russan hjälper till att bära dem :-)Vårlöken är på G liksom primulorna....
Såg de första små gröna löven i skogen.... och alla zinniorna, 12 sorter, är i jorden! och omskolning av småplantor är på gång.
Nu ska det bli spännande att kolla in hur långt våren kommit på andra håll! (Ni ser vårteckens bilderna i högra marginalen, det är bara att klicka sig vidare genom dem)
Ha en ny fin vårvecka!
Det fick bli ett lite tillägg såhär på kvällskvisten för det största vårtecknet är att vi började harva nu i eftermiddag och i morgon ska vi så! HÄRLIGT att det torkat upp!


/Lotta

13 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Fantastiskt vad långt före ni ligger. Här, fyra mil norr Gbg har t ex Scillorna precis bara kommit över marken och någon konstgödning har inte kommit på tal ens.

Meta sa...

Det går fort nu, fast det är ganska så kyligt i luften om inte solen lyser. Undrar över hur de orkar ta sig upp ur jorden fast det inte är så varmt. Tror att det är lite längre kommit med våren än hos mig på sydspetsen.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Leena sa...

Javisst är det härligt med vår, det förmedlar du med ditt inlägg så väl. Jag sitter har med solsvedda kinder och har jobbat i trädgården och växthuset men inte hunnit så långt som du. Och inte har jag så många zinnior heller! Men det blir nog fler med åren, det lovar jag ... En stor fördel har du i ditt vårfixande - härliga Russan som inspirerar till att vara ute med och greja. Han (hon?) är nästan som min önskedröm till hund!

Rigmor sa...

Oj, så mycket som blommar hos dej nu!! Får väl skryta med mina girväxta tomatplantor...som kommer att se ut som tallar innan de kommer ut i växthuset, långa med grönt längst opp...
Sen är det bra med hund, man får hjälp med allehanda saker i trädgården, omplantering, snöpinnar såg jag hos er, kvistar som bärs lite hit och dit...Men vad vore livet utan??
Ha det gott!!
Kram kram

Fargerik sa...

Fantastiske bilder og mange herlige vårtegn! Hos oss er det fortsatt vinter, så det var artig å lese ditt vårlige innlegg. Takk for en hyggelig hilse på bloggen min:-)

Mary sa...

These flowers are all so beautiful! Your photos are just wonderful!

Anja sa...

Snacka om alldeles underbara vårtecken! Jag blir alldeles varm om hjärtat! /Anja

Rost och rädisor sa...

Oj, så många fina vårtecken! Buketten är ju alldeles bedårande och tänka att svalörten blommar hos dig redan., bara blad här. Favoritbilden blir dock den pärlhyacinten med de röda bladen!

Anette sa...

Längtar också till "bukettstadiet" - är inte riktigt där ännu. Vad bra att du har en tranjägare också. Här jagas det bara skator, som tur är, det skulle bli lite trångt om det kom tranor hit ;) /Anette

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Såå mycket härligt du har här! Tranorna ska jag åka upp och titta på för första gången till helgen. Ska bli spännande. Pärlhyacint är den där blå som sticker upp ett ensamt blad - Muscari latifolium. Den lilla buketten känns alldeles ljuvlig!

Vädret ser ut att ge er en bra vårbruksvecka! Carina

Kristinas oas sa...

Vilka härliga vårtecken du bjuder på, våren har ju kommit långt hos dig också. Vet du, jag tror jag blev allra gladast att se den sista bilden, gammal bondtös som jag är (även om det är länge sedan vi hade gården nu).
Kristina

Anonym sa...

Det spirar på alla håll och kanter. Hos mig spirar det bara i fönstren ännu! :)

Elin sa...

Wow - nydelige alle sammen! Og så mye som har kommet allerede.
Lykke til med såingen din.
God helg :)