Bloggintresserade

fredag 6 december 2013

Lucka 6 / Struvor


Igår hade vi julpyssel på jobbet och gjorde allt från knäckebröd till stöpta ljus.
Att göra struvor var verkligen kul och gott!!!! så jag fick låna med mig det fina struvjärnet hem så i helgen ska vi baka struvor!
Ha en fin fredag i ovädret som rasar över vissa delar av lanadet!!!
//Lotta

6 kommentarer:

LINDA sa...

Struvor är så gott! Jag har farmors gamla järn, med exakt samma figurer som du. Fast stjärnan går bäst - de andra två vill fastna. Jag gjorde första omgången i onsdags. Har skaffat en induktionsplatta för utomhusbruk och går ut när det är dags för struvor - den där lukten har ju en viss förmåga att sprida sig i hela huset och sedan stannar den envist kvar. Fåglarna blev glada för de första misslyckade - insåg att struvjärn inte ska köras i diskmaskinen.

Hoppas att du inte behöver ge dig ut. Det blåser från norr så vi är rätt skyddade, men det är nog halt på vägarna. Jag jobbar hemifrån men ska göra en intervju i Motala i eftermiddag - dit är det dock inte så långt.

Kram!
//Linda

Bea sa...

Hej!
Mm.. det ser gott ut! Någonting som jag aldrig gjort och vad jag vet, inte en tradition häromkring i juletid, men däremot vid valborg, då äter vi struvor som är gjorda på lite annat sätt. Kul med olika traditioner.
Ha en fin helg /bea

anemonen sa...

Detta är min absoluta favorit julkaka. Smaskigt

Maj sa...

Jag har bara hört talas om struvor men aldrig ätit sådana än mindre sett ett järn att tillverka dem med. Intressant!

blomsterdesign sa...

Åh, struvor! Det är min absoluta favorit kaka. Min mormor gjorde alltid sådana till mig när jag var yngre. Det är inte ofta man ser dem men viss är de goda!
ha en trevlig helg!
Kram Therese

Beppan sa...

Länge sedan jag såg struvor....
Har aldrig bakat sådana själv, men
blir inspirerad av dina fina bilder.