Bloggintresserade

onsdag 11 december 2013

Lucka 11 / Saffran


 Saffran är nog den krydda som jag mest förknippar med Advent, använder den till saffransbröd, mjuka kakor, biscotti och igår blev det saffrans pannkakor till kvällsgodis och dem kan jag rekommendera!


Vi åt dem med nykokt vaniljkräm, blandsylt och frusna hallon....mums.

Receptet var från sista AoM.

Tycker även att det passar in på onsdagstemat som är "Festligheter"



//Lotta

11 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Det vattnas i munnen när jag ser dina bilder ,det där är någonting som jag aldrig ätit men säkert gott ,kram Nette

Meta sa...

Vad gott det låter hos dig. verkligen en festlighet.
Men man får inte blanda ihop det med den Gotlänska saffranspannkakan det är nåt helt annat.
Ha en fin kväll
Kram Meta

LINDA sa...

Oj, så smarrigt! I morgon kommer mamma och hennes klasskompisar i pensionärsgruppen för att äta julbord "hos dig". Låter fasligt gammalt att skriva pensionär om mamma, hon är ju bara 65 :)

Kram
//Linda

Freja sa...

Åhh, så smaskigt det låter!

Beppan sa...

Ser frestande gott ut! Måste testas.
Jag gillar saffran i många sammanhang.
Fisksoppa t ex....

lavendel mio sa...

Hei
Takk for koselig kommentar:)
Jeg prøver å blogge fra iponen og pc etter hvert, så får vi se hva det blir til:)
Du er en av mine favoritt blogger, du har alltid så mye vakre bilder til inspirasjon:)
Den desserten ser nydelig ut:)
Ønsker deg en fortsatt fin advent, klem Hanne

Snäckskalsdalen. sa...

Det ser rysligt gott ut! Jag blir alldeles hungrig när jag ser det!
Agneta kram

lavendia sa...

Ser mums ut. Passar väl både på I gömmorna och Festligheter.
Nu är snön borta, himlen är blå och dessutom skiner solen.

Marit Johansson sa...

Ser verkligen gott ut!

anemonen sa...

Den är god den och även till fisk . Saffransfisk mums.

Anneli - A'la Foto sa...

Jag var på Gotland i somras och det som var absolut bäst var saffranspannkakan! Inte för att det var någon pannkaka men det var så gott så när jag kom och många gånger efter det har jag gjort saffransplättar! Till det äter jag hemmagjort fruset blåbärssylt och grädde! SUPERGOTT! :) Nu blev jag sugen på det så kanske till helgen! (intressant att du också har frusna bär till) :)