Bloggintresserade

lördag 19 oktober 2013

En riktig äppeldag


Jag har svårt för att inte ta vara på det som produceras.....
så idag fick jag ett ryck och plockade upp 2 hinkar med fin fallfrukt och sen fick den gamla råsaftcentrifugen komma fram från gömmorna. Det blev en laddning med Aroma jos och en med Åkerö, smaken blev vansinnigt god!!! för att kunna bevara den har jag frusit ner den i plastmuggar så nu är det bara att ställa in en mugg i kylen på kvällen så har vi äppeljos till frukosten helt utan tillsatser.



Bakade 3 bikarbonatlimpor fulla av äpplen, hasselnötter och aprikoser....hoppas de blir goda till stark ost.


Torkade 2 omgångar med äppelringar i torkapparaten, tänker ha dem i frukostmyslin...


så blev det ett kok med äppel/havtornsmarmelad smaksatt med vanilj, calvados och chili.....GOTT!!!


och sist blev det 3 äppelbagetter som nu ligger på svalning....
Känner att jag haft en riktigt trevlig dag.


Ha en trevlig lördagkväll, här blir det kortspel med grannarna.
//Lotta

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

vad mysigt kortspel med grannran .Men oj vad du orkar ta till vara allting här blir det till ingenting tycker jag .Dom där limporna vad annat har du i dom kram Nette

Marit Helene Gåsland sa...

Åå de brødene så utrolig gode ut, men det jorde jo alt du har laget.
Epler er så godt og så fint å kunne bruke de til så mye snadder.

Da kan du bare kose deg med kortspill og slappe av denne lørdagskvelden så flink som du har vært, klem fra Marit.

Meta sa...

ojojoj vad du producerar härligt för dig och de dina.
Känner att här är det ingen fart alls, hoppas bara att den kommer tillbaka viljan att greja både med mat och annat.
Ha en fin dag
kram Meta

LINDA sa...

Gott, gott, gott! Jag fick äpplen i måndags och frös in nästan fem liter äppeljuice – så enkelt och så gott att ta fram :)

Kram
//Linda

Malin Svensson sa...

Imponerade! :)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Nå henger det ingen flere epler på trærne i barndommens have... og jeg har forspist meg på nystekt eplekake. Det blir en ny sjau med skrelling og koking i morra. kanksje jeg lar meg inspirere av dine kokkerier!
Epler er godt og sundt, så det er helt greit å bare hive innpå ;:OD). Ha fin søndag !

Our photos sa...

You have make beautiful photos, Lotta!
Greetings, RW & SK

Marit Sønstebø sa...

Så flink du er til å lage mat! Brødene og eplesyltetøyet ser kjempegodt ut!
Ha en fin søndag!

Mary - m.ade b.y m.ary sa...

Mmmmm...mums! Själv bakade jag knäckigäppelpaj med rosmarin och lönnsirap igår, älskar äppelpaj. Jag brukar göra precis som du, torka, frysa in juice eller hela äppelskivor för att kunna ta tillvara på äpplena som finns nu, hela året! :)