Bloggintresserade

måndag 6 maj 2013

Humlor.....Nu hänger jag på uppropet om att vi måste värna om våra Humlor, de är så livsviktiga för många av våra växter. När vi odlade squash och pumpor av alla de slag använde vi Humlebon som vi fick från en tomat o gurkodlare. Den odlaren prenumererade på dessa och fick dem med jämna mellanrum från Holland.
Lyckligtvis tycker jag att vi har ganska mycket humlor här. Jag fick denna stafettpinnen av Laila med bloggen  http://fagerdalatradgard2.blogspot.se/ och nu skickar jag den vidare till alla följare av min blogg! 
Annika med bloggen; http://naturligating.blogspot.se/ har byggt ett jättefint insektshus och det är också något som jag tycker att fler borde göra!

Hos "Allt som är vackert" är temat verktyg denna måndag och jag tycket att Humlan är ett fantastiskt verktyg så jag hoppas att många tar tag i stafettpinnen där också och sprider detta vidare!

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Kul att du gillade mitt insektshus. Enkelt att göra. Skall bara fylla på lite mera efter hand som jag hittar. Skall bli kul att se hur ditt blir.
Ha en bra dag
Annika

Annemor sa...

Vern om insektene støtter jeg fullt ut.
Uten dem, ingen frukt og slikt.
Flott humle.
Fin mandag :)
Mormor

http://www.starbear.no/mormor/2013/05/06/verktoy-pa-bordet/

SigridfraEnget sa...

Va bra!

Anneli - A'la Foto sa...

Jag gillar humlor och har alltid värnat om dem! Är de utrotningshotade på något sätt eller? Fin bild på den söta humlan!

Ha en skön dag i solen!

Melusine sa...

Ja, insektene er viktige verktøy!