Bloggintresserade

måndag 11 februari 2013

Pelargoner

...började vattna pelargonierna för några veckor sen och idag när jag tittade in genom fönstret idag såg det ut så här...Jag tänker plantera om dem om någon vecka och sen vänta ytterligare en vecka innan jag beskär dem, förra året gjorde jag båda momenten samtidigt och det blev inte alls bra det tog lång tid innan de kom igång.
Hur gör ni???


Alla är långt ifrån så här gröna men det verkar som om de flesta har överlevt denna vintern,
i alla fall än så länge.3 kommentarer:

Rigmor sa...

Så fina dina pelargoner är redan!! Mina har haft en tuff vinter...kan bero på att jag har inget bra ställe för vinterförvaring. Sen väntar jag ett tag till, slutet av februari -början av mars, innan jag planterar om, för att de inte ska bli för "girväxta", och sen beskärs dom när de kommit igång riktigt ordentligt, typ fyra veckor efteråt. Brukar gå bra...om inte annat så ska ju handelsträdgården överleva också!!
Kram kram

Meta sa...

Jag gick just och tänkte på dom, brukar ha sportlovet som riktmärke. Får nog leta på påsarna och ta fram dom, men vart skall de stå samma problem varje är innan de kan komma ut på balkongen. Nyp av blommorna, de stjäl så mycket kraft.
Ha en go sportlovsvecka
Kram Meta

Marina sa...

Härligt när det grönskar! Jag har gjort lite olika med mina pelargoner under åren. Ibland klippt ner först och sedan planterat om någon vecka senare men ibland både klippt ner och planterat om i samma veva. Har inte märkt någon märkbar skillnad faktiskt. Inte så mycket till hjälp för dig alltså :) Lycka till hur som helst.

Kram