Bloggintresserade

tisdag 5 februari 2013

Nu växer det....

snart överallt i våra fönster. Idag har nästan alla paprikor och chilisar blivit omskolade och de första pelargonsticklingarna hade fått så mycket rötter att de fick komma ner i krukor.Det här är en av nykomlingarna, blue christmas, som jag är mkt nyfiken på, den verkar få vackert mörkt bladverk???Basilikan har kommit upp jätte fint och 4 krukor är på gång och så har jag även en "köpebasilika" som jag satt i en vanlig kruka, det brukar gå bra om de står i 4-kantskrukor från början och på så vis får man snabbare en stor basilika att skörda av!


Körsbärskvistarna sjunger på sista versen så nu är det dags att plocka in nya, det är så härligt att se hur de utvecklas och man får en föraning om vad som komma skall :-)

9 kommentarer:

krakel sa...

Så härligt vårliga bilder!

Karla sa...

Hej! Att du fick blommor på körsbärs kvistarna! Såååå söta! Och dina mörka chilisar...ja otrolig fina, undrar hur frukten ser ut när bladen är så mörka...
Ha det bra,Karla.

Carina sa...

Jag har en köpebasilika nu, så du menar att man kan skola om dem?! Klippa ner först då eller?

Anki sa...

Härliga vårbilder!

Le petit jardin sa...

Oh, har du kommit så långt i frösådden...jag kämpar bara med att fundera. jag vill, men sen kommer jag inte längre...men du kanske gav mig en liten knuff i rätt riktning

Kram Kajsa

LINDA sa...

Dina bilder är alltid så klara och skarpa. Fattar inte hur du gör. Men snyggt är det. Vill snart ha en fotolektion ;) Tar du dem direkt från kameran eller bildbehandlar du dem? Härligt att se chilisarna.

Visst var väl du i London i höstas? Jag och en kompis åker dit några dagar i maj och om du har så skulle jag gärna vilja ha tips på något ställe det där finns massor av fröer och odlargrejer.

Törnrosa sa...

Hela ditt inlägg idag gav en föraning om vad som komma skall. Mer sånt!!! Härligt.
Kramar och ett hej hopp!

Rosa i huset i vitt sa...

Härliga bilder..man får sån längtan till våren och sommaren
kram Rosa

ELLINOR sa...

Här vräker snön ner just nu, härligt att drömma sug bort till våren med blommande kvistar. Imorgon får det bli en runda i trädgården, tack för inspirationen!

Önskar dig en härlig helg!
Kram Ellinor