Bloggintresserade

tisdag 31 juli 2012

Trött på "köpebröd"....


Igår eftermiddag rann inspirationen till och jag satte med igång att baka. Är man van att baka tröttnar man väldigt fort på köpt matbröd tycker jag, det smakar ju alltid likadant, möglar aldrig och är attans DYRT!!!!
Jag hade plockat lite hallon som jag tänkt göra sylt av men de hamnade i bullarna istället och det blev väldigt gott. (100g smör, 150g mandelmassa och ½ l hallon till fyllningen)


Vanliga vita limpor med mkt kli, graham och frön.


Äpplelimpor, must i stället för vatten, rivet äpple, graham och mycket frön.


Bikarbonats limpor med tranbär, blåbär, aprikoser och mycket hasselnötter,
det skulle varit lingonsylt men det var fruset så det fick bli "man tager vad man haver"


och sen när allt var klart var det en fantastisk solnedgång....
Önskar alla en fin sommardag!

8 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Mums mums... jag vill också baka!
Det blir nog lite muffins idag med äpplen i.
Jag blir så glad för dina hälsningar.
Ha en bra dag
Annika

LINDA sa...

Så härligt med allt bröd! Jag brukar inte baka just bröd - är mer förtjust i att baka saker som ska dekoreras. Dessutom är jag lite för otålig för att vänta på jäsningarna, men nu har jag hittat en jäst som gör att brödet endast behöver en jäsning och först när det är format och ligger på plåten. Så förra veckan åkte mormors gamla assistent från 1959 fram. Den fungerar utmärkt ända till slutet då den börjar kasta degbitar omkring sig :)


Nej, jag vågade inte titta in när ni inte var hemma. Men jag såg ditt fina blomsterland när vi åkte förbi. Tittar gärna in en annan gång om vi har vägarna förbi och du är hemma. Skulle vara jätteroligt att få frön till den chilin. Hm … hos mig heter ”Linda” ”Red Bitch” :)Hoppas du bara att det är rätt akleja du fick. Tog upp den efter blomningen och är rätt säker på att det är rätt, eftersom det har rätt så mycket kraftigare stjälk än mina övriga.

Ha det så gott!
//Linda

krakel sa...

Så goda bröden såg ut och det verkar som ni har fantastiska solnedgångar mest varje dag, helt otroligt vackert! Kommer du hit och letar svamp någon dag?

Randi sa...

Jag är benägen att hålla med dig. Är väldigt skeptisk till "köpebröd". Testar på vovven, som inte ens smakar på bullar, som är bakade på margarin. Det räcker att hon bara luktar på dem! Däremot njuter hon av mina hembakta bullar.
Önskar dig en skön vecka!

Nette Cecilia sa...

Jag brukar ju baka den aprikoser i .Men har inte tänkt på blåbär o tranbär men väl svarta vinbär ,så gott det ser ut ,fin solbilder också kram Nette

Rigmor sa...

Nu har flitens lampa lyst vid Vätterns strand!! Å jag som tyckte jag var duktig som fick till det med lite långpannebullar...Matbröd klarar jag inte av, det blir stenhårt och oätligt, så det får vi tyvärr köpa. Men du har alldeles rätt, det är dyrt och det är ganska smaklöst.
Kram kram

Märit i Mariehem sa...

Åh, det var minsann en bakning som heter duga! H
åller fullständigt med om att det är svårt att få tag i gott matbröd.
Gillar också att baka matbröd, men åtgången är större på kaffebröd, så det blir oftast sådant.
Förstår att du uppskattade att få sätta dig och titta på den vackra solnedgången efter en den där prestationen.

Ninni sa...

Så mycket gott du bakat! Känner nästan hur det doftar om dina fina bilder.
Jag gillar också att baka matbröd men nu var det jättelänge sedan. I Portugal känns det för varmt att hålla på med sånt. Men idag kanske jag ska slå till med lagomt svalt väder och moln på himlen ;) Tack för inspirationen!